ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης εκ μέρους του Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς του ΙΑΣΩ, με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας καλωσορίζουμε στην ημερίδα μας, με θέμα ‘’Σύγχρονη προσέγγιση του καρκίνου θυρεοειδούς’’ που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ.

Η τιμητική για εμάς παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας στις εργασίες της ημερίδας, θα ικανοποιήσει αναμφίβολα τις προσδοκίες μας και είμαστε βέβαιοι πως θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχία της.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο Καρκίνος του Θυρεοειδούς αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια του ενδοκρινικού συστήματος. Οι κατευθυντήριες οδηγίες έχουν αλλάξει και κύριος σκοπός τους είναι οι ασφαλέστερες επεμβάσεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφενός επιλέγοντας την εξατομικευμένη και ενδεδειγμένη επέμβαση για τον συγκεκριμένο ασθενή και αφετέρου αποφεύγοντας τόσο την ατελή επέμβαση όσο και την υπερθεραπεία. Σκοπός της ημερίδας μας είναι η διεξαγωγή της να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών του ΙΑΣΩ, λειτουργεί σχεδόν 2 χρόνια και σε αυτό το διάστημα έχουμε αντιμετωπίσει περισσότερους από 700 ασθενείς. Η εμπειρία όμως των γιατρών που το απαρτίζουν είναι πολυετής και το κλινικό και επιστημονικό τους έργο είναι σημαντικό. Το Τμήμα μας παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση στο θυρεοειδή. Διενεργούμε όλες τους τύπους επεμβάσεων θυρεοειδούς, προσπαθώντας να εξατομικεύουμε την επέμβαση ανάλογα με τα δεδομένα αλλά και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα μας αφού τα ποσοστά επιπλοκών μας είναι εξαιρετικά χαμηλά σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα. Έχουμε στη διάθεση μας καθημερινά και σε όλες μας τις επεμβάσεις, τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό (νευροδιέγερση, φθορισμό παραθυρεοειδών, διεγχειρητική μέτρηση παραθορμόνης, ταχεία βιοψία κλπ).  Το Τμήμα μας υποστηρίζεται από όλα τα Τμήματα που χρειάζεται ένας ασθενής με νόσο του θυρεοειδούς και τα οποία υπάρχουν στο Νοσοκομείο μας. Ετησίως το Τμήμα μας αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό ασθενών ορισμένοι από τους οποίους χρειάζονται επανεπέμβαση ή έχουν σύνθετα προβλήματα.

Η ημερίδα μας διεξάγεται σε δύσκολες για τη χώρα μας συνθήκες, μέσα στο νέο περιβάλλον της πανδημίας. Οι νέες αυτές συνθήκες μας έχουν πλήξει όλους.  Το Τμήμα Χειρουργικής Θυρεοειδούς του ΙΑΣΩ, αφιερώνει την ημερίδα στους ασθενείς του αφού πιστεύουμε ότι χρέος όλων μας είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Μόνο έτσι οι ασθενείς μας θα ευεργετούνται από τις υπηρεσίες των θεραπόντων και θα έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Ας μην αφήσουμε την κρίση που υπάρχει να μας παρασύρει και ας προσπαθήσουμε, τουλάχιστον στον χώρο που μπορούμε, να αντιτάξουμε στον αδιέξοδο «ανταγωνισμό», τη συνεργασία των ειδικών γιατρών θυρεοειδούς, προς όφελος τόσο των ασθενών μας όσο και εμάς των ιδίων. Αυτό το κάνουμε πράξη αφού οι καλεσμένοι ομιλητές είναι από αρκετούς και διαφορετικούς χώρους. Ο χρόνος της ημερίδας όμως είναι περιορισμένος και δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να μιλήσουν και άλλοι αξιόλογοι συνάδελφοι ειδικοί στον θυρεοειδή. Έχουμε προσκαλέσει επίσης όλες τις Επιστημονικές Εταιρείες που έχουν σχέση με τον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Είμαστε πεπεισμένοι  ότι το άριστο αποτέλεσμα της θεραπείας του ασθενή με καρκίνο θυρεοειδούς προκύπτει από την άριστη συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων και αυτή αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και την επιτυχή και ικανοποιητική έκβαση αυτών των ασθενών. Αξιολογούμε θετικά την εθελοντική εργασία όλων των συναδέλφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και αφιέρωσαν μέρος από τον πολύτιμο χρόνο τους και τους ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βοηθούν στην διεξαγωγή αυτής της ημερίδας.

Οι περισσότεροι από τους ομιλητές είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και καταξιωμένοι επιστήμονες ο κάθε ένας στην ειδικότητα του ξεχωριστά. Ελπίζουμε η ημερίδα μας να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και να συνεισφέρει στην ασφαλέστερη αντιμετώπιση των ασθενών μας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα είναι καρποφόρα για όλους μας και θα συμβάλλει στην επιτυχία της ημερίδας μας.

 

Με εκτίμηση και εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Σταύρος Τσιριγωτάκης, MD, FACS

Γενικός Χειρούργος

Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Θυρεοειδούς, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική