Αγαπητοί δρομείς,

Για την ασφαλή και καλύτερη συμμετοχή σας στον αγώνα 1st OLYMPIC HEALTH RUN την Πέμπτη 23.09.2021, παρακαλούμε, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής να τηρήσετε τις ακόλουθες οδηγίες:

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο αγώνας «1ST OLYMPIC HEALTH RUN» θα περιλαμβάνει τις αποστάσεις των 7 χλμ. των 2χλμ και 400μ. εντός σταδίου (ομάδας ΑΜΕΑ «ΙΩΝΑΣ» & «Δρομέων Ελπίδας»).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Η παραλαβή του ατομικού αθλητικού υλικού θα γίνει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 12:00-19:00 από αθλητικό κατάστημα RUNNER STORE στο Golden Hall (ισόγειο) και Πέμπτη 14:30- 18:00 από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ (έναντι ΠΥΛΗΣ Α’ είσοδος από οδό ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ).

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Η Οργανωτική Επιτροπή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων, όσο και των θεατών, κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που θα συμμετάσχουν στον αγώνα «1st OLYMPIC HEALTH RUN» εναρμονίζεται με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονηθεί από την αρμόδια Ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ) και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση του «1ST OLYMPIC HEALTH RUN» επιτρέπεται για εκείνους τους δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID-19 ή έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης για τους ενήλικες αθλητές (18 ετών και άνω) που έχουν διενεργήσει αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών και για τους ανήλικους αθλητές (κάτω των 18 ετών) self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Ο παραπάνω κανόνας θα ισχύει και για όλους τους εμπλεκομένους με την διοργάνωση, κριτές, προσωπικό εθελοντές αλλά και τους προπονητές, συνοδούς των αθλητών. Όλοι οι αθλητές, προπονητές και συνοδοί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα εισερχόμενοι στην είσοδο του χώρου της διοργάνωσης την οποία θα διατηρούν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Αφού θερμομετρούνται θα παρουσιάζουν στους υπευθύνους του σημείου ελέγχου, το σχετικό πιστοποιητικό, όπως περιγράφεται ανωτέρω. Στην συνέχεια θα προσέρχονται στην γραμματεία του αγώνα προκειμένου να παραλάβουν το bib number και τον αριθμό συμμετοχής τους. Οι προπονητές/συνοδοί θα πρέπει να το φέρουν μαζί τους(το πιστοποιητικό) για την περίπτωση που τους ζητηθεί κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον ευρύτερο χώρο της διοργάνωσης.

Το σύνολο του προσωπικού/εθελοντών/κριτών/συνεργατών θα φορά προστατευτική μάσκα. Επίσης γάντια μόνο στις περιπτώσεις μεταφοράς του ιματισμού των αθλητών η της παροχής ιατρικής βοήθειας.

Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα αφαιρούν την μάσκα μόνο κατά την διάρκεια της προθέρμανσης τους. Μετά την προθέρμανση και μέχρι τη στιγμή της τοποθέτησής τους στο σημείο εκκίνησης, οι δρομείς θα πρέπει να επανατοποθετούν την προστατευτική μάσκα την οποία θα αφαιρούν 1 λεπτό πριν την εκκίνηση. Φροντίζουν κατά την είσοδο τους στον χώρο της διοργάνωσης να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους απολυμαντικά χεριών καθώς και αριθμό μασκών που θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στο χώρο.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση για την απόσταση των 7 χλμ θα δοθεί στις 19:00 εντός Κεντρικού Σταδίου Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και των 2 χλμ στις 19:30 εντός Κεντρικού Σταδίου.

Διαδρομή: Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε διαδρομή στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Kεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ (βλέπε ΤRACKS RACE).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι με ατομική ευθύνη και θα υπάρξει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ (ΚΥΜΑΤΑ)

Η εκκίνηση των δρομέων θα ακολουθήσει την εξής διαδικασία:

Οι καλύτεροι δρομείς (18 άνδρες και 7 γυναίκες) βάση της καλύτερης επίδοσης τους θα κατανεμηθούν σε ένα block, διάστασης τουλάχιστον 100τμ και θα περιλαμβάνει 25 άτομα συνολικά. Στο block θα τηρείται ο κανόνας της φυσικής απόστασης των 2μ μεταξύ των δρομέων σε γραμμές των 5 ατόμων, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση, δηλαδή κάθε δρομέας αντιστοιχεί περίπου σε 4τμ. Με βάση τον παραπάνω κανόνα θα υπάρχει ευδιάκριτη σήμανση για την θέση κάθε δρομέα στο έδαφος σε κάθε σειρά και σε κάθε στίχο. Έτσι για παράδειγμα το μπλοκ των 25 ατόμων θα χρειαστεί τουλάχιστον 25 Χ 4τμ=100τμ επιφάνεια.

Μετά την εκκίνηση των δρομέων του 1ου block της εκκίνησης, θα δοθεί ξεχωριστή εκκίνηση/ατομική χρονομέτρηση, για όλους τους υπόλοιπους δρομείς, με χρονική απόσταση τέτοια, ώστε κάθε δρομέας που προηγείται να έχουν διανύσει ικανό διάστημα περίπου 8-10μ., προτού ξεκινήσει ο επόμενος. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εκκινούν ατομικά, όποτε θεωρούν ότι είναι έτοιμοι, αφού πρώτα τοποθετηθούν σε ειδική χοάνη τηρώντας την απόσταση των 2μ μεταξύ τους και εφόσον καταγράφονται ονομαστικά με την σειρά εκκίνησης τους, από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης.

Το block εκκίνησης των καλύτερων δρομέων θα πρέπει να έχει χρονική απόσταση τουλάχιστον 30 δευτερολέπτων από την έναρξη της εκκίνησης των υπολοίπων δρομέων μέσω της διαδικασίας της ατομικής χρονομέτρησης.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα φορούν προστατευτική μάσκα μέχρι την στιγμή της εκκίνησή τους, δηλαδή μέχρι και να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης που θα πρέπει να προβλέπονται για το κάθε block πριν την γραμμή, αλλά και στην χοάνη εκκίνησης. Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχει μεγάλος αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία προς την εκκίνηση.

Η παράδοση του ρουχισμού των συμμετεχόντων θα γίνει σε μεγάλο προκαθορισμένο χώρο και θα παραδοθεί σύμφωνα με τις οδηγίες των υπευθύνων. Κατά την παράδοση τους, οι τσάντες ψεκάζονται με απολυμαντικό διάλυμα από τους εθελοντές που τις παραλαμβάνουν.

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ - ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα συστήνεται οι δρομείς να κρατάνε όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω:

Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα - δίπλα είναι ασφαλές μόνο, όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας των 2 μ. μεταξύ των δρομέων.

Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό (ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται νοητή πλαϊνή απόσταση των 2μ. μεταξύ των δρομέων.

Το τρέξιμο των δρομέων σε ομάδες με αποστάσεις μεταξύ των μικρότερες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να αποφεύγεται.

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η τμηματική εκκίνηση των δρομέων, όπως περιγράφεται παραπάνω, αποτρέπει το συνωστισμό κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και στον τερματισμό. Μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν από τους ειδικούς σταθμούς τα είδη που ο διοργανωτής παρέχει (κατά περίπτωση: εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικό, μπανάνα, μετάλλιο τερματισμού). Η παραλαβή είναι ανέπαφη. Τοποθετείται από το προσωπικό / εθελοντές του αγώνα σε τραπέζια, από όπου ο δρομέας τα παραλαμβάνει ο ίδιος, χωρίς φυσική επαφή.

Συνιστάται στους δρομείς να αποφεύγονται οι κοινωνικές επαφές (εναγκαλισμοί κ.α.) συζητήσεις με συναθλητές τους και γενικότερα με άτομα που βρίσκονται εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Τέλος, οι δρομείς παραλαμβάνουν την τσάντα με το ρουχισμό που παρέδωσαν κατά την άφιξή τους από τον ειδικό χώρο, αφού απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους παρέχεται. Στην συνέχεια συνιστάται η επανατοποθέτηση της μάσκας τους και η αποχώρηση των δρομέων από τον χώρο της διοργάνωσης για την αποφυγή συνωστισμών.

Οι Τελετές Απονομών θα γίνονται με απόλυτη τήρηση των κανόνων απόστασης και περιορισμού των επαφών, και με την παρουσία μόνο των απολύτως απαραιτήτων ατόμων. Οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από δίσκο, χωρίς επαφή.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Καλή επιτυχία!!!