ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ώρα έναρξης τελετής 18:45

 

Φιλανθρωπική, Αθλητική Διοργάνωση

"ΖΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ"

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

 

    

 

Αγαπητοί δρομείς,

Η χώρα μας έχει τη μεγάλη τιμή να διοργανώσει το 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2021. Στο συνέδριο αυτό θα μεταφέρουν τις επιστημονικές τους γνώσεις παγκοσμίου φήμης καθηγητές και εξαίρετα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, σε θέματα ιατρικά όπως η αντιμετώπιση και πρόληψη των λεμφικών-φλεβικών θρομβώσεων σε ασθενείς με καρκίνο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Οργανωτική Επιτροπή προκηρύσσει τον 1ο αγώνα δρόμου με την ονομασία «1st Olympic Health Run» και με σύνθημα «ΖΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ». Ο τόπος διεξαγωγής, όπως αναφέρει και ο τίτλος του event, θα είναι το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.).

Περιλαμβάνει 2 διαδρομές των 7χλμ. και των 2χλμ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μέσα στο  Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και η διαδρομή θα είναι στην χωμάτινη επιφάνεια του περιβάλλοντος χώρου, η οποία είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και μας θυμίζει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Στο 1st OLYMPIC HEALTH RUN  θα συμμετάσχει συμβολικά η ομάδα του Σωματείου ΑμεΑ «Ιωνάς» και η ομάδα «Δρομείς Ελπίδας», οι οποίες θα ανοίξουν την αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος.

Η ημερομηνία του αγώνα, εφόσον επιτραπεί από τις δημόσιες αρχές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η 23η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη. Η ώρα εκκίνησης των αγώνων είναι στις 18:45.

Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών. Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ».

Το αθλητικό αυτό γεγονός σηματοδοτεί την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE στην Ελλάδα (23-30 Σεπτεμβρίου), του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιείται επί 7 συναπτά έτη με συντονιστικό φορέα στη χώρα μας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρόγραμμα #BEACTIVE είναι μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία που προωθεί τη δια βίου άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα ενάντια στην ακινησία και την καθιστική ζωή, προτρέποντας τους Ευρωπαίους πολίτες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση, να ενεργοποιηθούν και να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο διαβίωσης ο οποίος συμβάλλει στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του ατόμου. Παράλληλα το #BEACTIVE πρεσβεύει αξίες όπως είναι η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η κοινωνική ένταξη.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να δώσουμε δυναμικό δρομικό «παρών» και να στείλουμε μήνυμα ελπίδας σε πάσχοντες από καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις, για την ωφέλεια και το καλό της υγείας όλων μας μέσω της άσκησης!!!

 

Μετά τιμής

Η Οργανωτική Επιτροπή