ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ώρα έναρξης τελετής 18:45

 

   

             https://static.wixstatic.com/media/09727f_053b7a3898c74cf49b49874d386372b7~mv2.jpg/v1/crop/x_58,y_0,w_1656,h_726/fill/w_190,h_83,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01/DromeisElpidas_logo.webp

     

 

Φιλανθρωπική, Αθλητική Διοργάνωση

"ΖΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ"

 

Δείτε περισσότερα για το συνέδριο εδώ

 

Η Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Λεμφολογίας (International Society of Lymphology - ISL) διοργανώνει το 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20-24 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και ευκαιρία η διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου στην πατρίδα μας, τόσο για την ιατρική κοινότητα όσο και για την κοινότητα των ασθενών μας, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας η οποία θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε μια χρονιά που εορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η Λεμφολογία εστιάζει στη μελέτη του λεμφικού συστήματος, δηλαδή στους λεμφαδένες και στα λεμφαγγεία του σώματός μας. Επιπλέον μελετά το φλεβικό και αρτηριακό σύστημα, με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Οι λεμφικές παθήσεις, με κυριότερες τη λεμφοπενία, τη φλεβική θρόμβωση και γενικότερα τις θρομβώσεις των αγγείων, αποτελούν, τις περισσότερες φορές, επιπλοκές σε ασθενείς με καρκίνο, με συνέπεια την επιδείνωση της υγείας τους και ακόμα σπουδαιότερο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωή τους.

Για αυτό τον λόγο στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη φιλανθρωπική - αθλητική διοργάνωση, ο αγώνας δρόμου με σύνθημα «ΖΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ». 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», το Δ.Σ.  του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, στο Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.).

Θα συμμετάσχουν μέλη της Ελληνικής αθλητικής κοινότητας, τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του συνεδρίου, ΑΜΕΑ Σωματείου ΙΩΝΑΣ, αλλά και μέλη σωματείων, Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Φορέων, τόσο επιστημονικών όσο και ασθενών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αθλητικού δρώμενου θα διοργανωθεί αιμοδοσία από την Περιφέρεια Αττικής!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» (Médecins Sans Frontières/Doctors Without Borders), ο οποίος παρέχει ιατρική βοήθεια σε θύματα εμπόλεμων περιοχών, φυσικών καταστροφών, επιδημιών ή αποκλεισμού υγειονομικής περίθαλψης.

Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε «δυναμικό παρών», να τρέξουμε μαζί «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ» ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι άμεσοι φορείς για την ωφέλεια και το καλό της υγείας όλων μας !!!

 


Ε. Δημακάκος
Παθολόγος-Αγγειολόγος, MD, PhD, EDA/VM, MLD/CDT (P)
Πρόεδρος Παγκόσμιου Συνεδρίου Λεμφολογίας 2021
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λεμφολογίας
Αντιπρόεδρος Επιστημονικού Τομέα Ευρωπαϊκής Λεμφολογικής  Εταιρείας
Αγγειολογικό Ιατρείο, Teaching Center of Angiology of UEMS, Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Τηλ. +30 6972000842, email: [email protected]

 

 

Δείτε περισσότερα για το συνέδριο εδώ