ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

 

Αποτελεί πραγματική Τιμή για μένα να σας προσκαλέσω στην κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριό μας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2021, στην Αθήνα. Ένα συνέδριο που πέτυχε να γίνει θεσμός στην πορεία των ετών, για όλους τους Εντατικολόγους και νοσηλευτές των κλινικών Εντατικής της χώρας μας και όχι μόνο! Φιλοδοξούμε από αυτή τη χρονιά, να γίνει το συνέδριο όλης της ιατρονοσηλευτικής κοινότητας που ασχολείται στον στίβο του βαρέως πάσχοντα συνανθρώπου μας, παρότι από διαφορετικούς προμαχώνες, όπως της επείγουσας ιατρικής, των διακομιδών, των λοιμώξεων, των μαζικών απωλειών υγείας, της σύγχρονης απεικόνισης αλλά και της φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης μετά τον δύσκολο αγώνα στον χώρο της Εντατικής.

 

Η χώρα μας μόλις βγαίνει από την δίνη μίας πανδημίας και είναι ευτυχής που μετρά τόσες λίγες πληγές σε σχέση με άλλα κράτη. Όμως σε αυτή την δυστυχή συγκυρία για όλο τον κόσμο, μας δίδεται η πλέον κατάλληλη στιγμή για την διοργάνωση της δικής μας επιστημονικής συνάντησης. Μίας συνάντησης που δεν θα είναι μόνο δική μας, αλλά όλων εκείνων των επιστημόνων, ιατρών και νοσηλευτών, που όλοι μαζί συναντηθήκαμε πριν μερικούς μήνες, στην πανδημία COVID-19, γύρω από το πεδίο μάχης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Στον απόηχο αυτής της μάχης έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε εμπειρίες, να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας στις σύγχρονες απειλές της υγείας, να διαπιστώσουμε ατέλειες στον σχεδιασμό αντιμετώπισης παρόμοιων απειλών και να οπλιστούμε με την απαραίτητη γνώση για καλύτερο σχεδιασμό και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

 

Διακεκριμένοι συνάδελφοι από την χώρα μας αλλά και το εξωτερικό εάν τα καταφέρουν, θα μας εφοδιάσουν με τα νεώτερα δεδομένα και την εμπειρία τους σε θέματα της Εντατικής που διαρκώς μας απασχολούν, όπως τις ιδανικές συνθήκες μηχανικού αερισμού, την βέλτιστη αιμοδυναμική παρακολούθηση, την αντιμετώπιση της σηπτικής καταπληξίας, το τραύμα ως νόσο της σύγχρονης κοινωνίας, τις μεταμοσχεύσεις, τον περιορισμό των λοιμώξεων.

 

Η νέα γενιά των Εντατικολόγων θα έχει την ευκαιρία από βήματος να μοιραστεί μαζί μας το απόσταγμα της διεθνούς βιβλιογραφίας από την προσωπική τους αναζήτηση σε όλο το φάσμα της επιστήμης μας.

 

Μία σειρά προσυνεδριακών φροντιστηρίων θα καλύψει κάθε κλινικό ενδιαφέρον, ιατρών και νοσηλευτών, με την εκπαιδευτική σύζευξη θεωρίας και πρακτικής άσκησης. Επιλεγμένα δορυφορικά σεμινάρια αλλά και πρωινές συναντήσεις με κάποιους από τους πλέον καταξιωμένους Εντατικολόγους, μία φετινή καινοτομία του προγράμματος, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας και για όλη την διάρκεια του συνεδρίου μας.

 

Φέτος το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας φιλοδοξεί να αποτελέσει το συνέδριο όλων των Ελλήνων που έδωσαν την μάχη της πρόσφατης Πανδημίας, μέσα και γύρω από τον χώρο των Μονάδων Εντατικής. Είναι ένα συνέδριο που υπόσχεται πολλά και δύναται να τα πραγματοποιήσει. Η επιτυχία του όλα τα χρόνια ήταν εξασφαλισμένη γιατί είχε την εγγύηση της αγάπης και συμμετοχής μας. Φέτος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί θα είμαστε όλοι ενεργά εκεί.

 

Σας περιμένω όλους.

 

Αναστασία Κοτανίδου

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας